De Laet spreekt zich uit over twijfelgoal Vanaken: Dacht dat ik te ver stond

De Laet spreekt zich uit over twijfelgoal Vanaken: "Dacht dat ik te ver stond"

Gepubliceerd: zondag 2 februari 2020 om 16:49zo 02-02-2020 om 16:49

Laatste update: zondag 2 februari 2020 om 16:53zo 02-02-2020 om 16:53

Club Brugge heeft zondagnamiddag met 1-0 gewonnen tegen Antwerp dankzij een twijfelachtig doelpunt van Hans Vanaken. Ritchie De Laet kon de bal immers nog wegkoppen, maar volgens de wedstrijdleiding was de bal over de lijn. Club Brugge pakte daardoor de drie punten.

In de herhaling was echter moeilijk te zien of de bal effectief over de lijn ging. Ook De Laet zelf is niet zeker. "Ik moest iets doen. Ik was niet overtuigd of de bal over de lijn ging of niet. Spijtig genoeg ging hij binnen. Dat is één van die dingen..." vertelde de Antwerpenaar na de match aan Play Sports. "Ik dacht dat ik al te ver in de goal stond. Ze hebben het uiteindelijk gezien op de beelden, dus binnen is binnen hé."

De Laet kreeg aan de overzijde de beste kans voor Antwerp, maar zijn kopbal kon Simon Mignolet niet verontrusten. "Ik wist niet dat ik helemaal vrij stond. Ik dacht dat de verdediger hem ging wegkoppen. Ik had geen flauw idee wat er achter mij gebeurde en probeerde snel te reageren, maar dat was te zwak. Club Brugge beter? Dat denk ik wel."

"De eerste helft was gelijkopgaand, behalve een paar kleine kansen voor Club. Tijdens de tweede helft hebben voorin te weinig met de bal gedaan. Daardoor kwam hij te snel terug voor de verdediging. We stonden constant onder druk. We hebben dat nog lang volgehouden, maar uiteindelijk ging hij er toch in", besloot de verdediger van de Great Old.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws