Zivkovic (ex-KVO) verhuist naar Premier League: Eén van de grootste talenten

Zivkovic (ex-KVO) verhuist naar Premier League: "Eén van de grootste talenten"

02-02-2020 11:44

De transfer van Richairo Zivkovic naar Sheffield United was voor velen een verrassing, maar niet voor Jaap Stam. Hij vindt het logisch dat de Premier League-club is uitgekomen bij de spits van Changchun Yatai.

Zivkovic (23) rondde deze week zijn verrassende overgang van de Chinese tweededivisionist naar de Premier League af. Stam kijkt er niet raar van op dat hij die stap gemaakt heeft.

"Ik heb met hem gewerkt bij Jong Ajax. Hij kwam naar de club omdat hij op dat moment een van de grootste talenten van Nederland was", zegt Stam bij Sky Sports over Zivkovic, die destijds overkwam van FC Groningen. "We trainden veel met hem bij Jong Ajax. We waren hem aan het voorbereiden voor het eerste elftal, maar daar had hij moeite mee."

De carrière van Zivkovic moet nog van de grond komen. Ajax verhuurde de ex-international van Jong Oranje aan Willem ll en FC Utrecht en verkocht hem vervolgens aan KV Oostende, dat hem na anderhalf jaar weer wegdeed. Stam denkt toch dat Zivkovic gaat slagen in Engeland. "Hij heeft een enorme snelheid. Hij past in het systeem van Sheffield, met uitzakkende spelers en het bespelen van de ruimtes. Ik snap dat ze bij hem zijn uitgekomen."