Witsel én natuurlijk Haaland scoren er op los, Bayern wint ook

01-02-2020 17:25

Erling Haaland is tijdens de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en FC Union Berlin vrolijk doorgegaan waar hij mee bezig was in zijn eerste maand in Dortmund: doelpunten maken. De Noorse spits maakte er twee tijdens de 5-0 overwinning. Ook Axel Witsel trof raak. FC Mainz 05 verloor met 1-3 van Bayern München.

Borussia Dortmund - FC Union Berlin 5-0
Haaland mocht voor het eerst in de basis beginnen bij Borussia Dortmund. De Noorse aanwinst maakte in zijn eerste invalbeurten een verpletterende indruk en mocht van trainer Lucien Favre in de basis beginnen tegen Union Berlin. Het bleek al snel een makkelijke middag te worden voor Dortmund, dat na dertien minuten spelen al op voorsprong stond door een doelpunt van Jadon Sancho. Vijf minuten later was er alweer de treffer voor Haaland: hij was alert bij de tweede paal en tikte de 2-0 binnen.

p>Na rust liep de thuisploeg simpel weg bij de gasten uit Berlijn. Marco Reus benutte een penalty nadat Haaland werd neergelegd in het vijandelijke strafschopgebied en Witsel bracht de stand met nog twintig minuten te gaan op 4-0. De kers op de taart was voor Haaland: hij schoot zijn tweede van de middag binnen na een mooi hakje van Julian Brandt. Hier bleef het bij in het Signal Iduna Park, waardoor Dortmund de aansluiting met Bayern München en RB Leipzig houdt.

FC Mainz 05 - Bayern München 1-3
Bayern München heeft op bezoek bij Mainz goede zaken gedaan in de achtervolging op RB Leipzig. De ploeg van trainer Hansi Flick won met 1-3 en die stand stond al bij rust op het scorebord. De beslissing leek er al na 26 minuten spelen te zijn: Robert Lewandowski, Thomas Müller en Thiago Alcántara brachten de tussenstand binnen no-time op 0-3.

De fans van de thuisploeg kregen nog wel een doelpunt te zien. Jerry St. Juste kopte vlak voor rust goed raak, maar bracht de spanning hiermee niet terug in de wedstrijd. Bayern bleef ook na rust de bovenliggende partij, maar vergat de score verder uit te bouwen. Het bleef bij 1-3.

Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2-1
Leverkusen kwam op voorsprong na ongeveer tien minuten spelen door een doelpunt van Moussa Diaby, maar zag Hoffenheim vervolgens langszij komen. Andrej Kramaric maakte er nog voor rust 1-1 van, Robert Skov schoot halverwege de tweede helft de winnende treffer achter Leverkusen-doelman Lukás Hrádecký. In de slotfse kreeg Kerem Demirbay van Leverkusen nog een rode kaart.