Verheyen heeft enkel maar lof voor De Ketelaere: 'Hij gaat het maken'

Verheyen heeft enkel maar lof voor De Ketelaere: 'Hij gaat het maken'

01-02-2020 16:24
23

De Belgische voetbalwereld heeft de voorbije weken kennis gemaakt met Charles De Ketelaere. Het talent van Club Brugge kreeg de voorbije weken heel wat kansen en maakte indruk. Ook op Gert Verheyen.

In Het Nieuwsblad liet de ex-speler van Club Brugge zich bijzonder lovend uit over De Ketelaere. "Hij weet bijvoorbeeld heel goed wat er rond hem gebeurt", klinkt het.

Verheyen vindt hem ook zeker één van de beste talenten uit de Brugse opleiding sinds Marc Degryse. "In aanvallend opzicht sowieso, ja. Aan Charles zie je direct dat hij het gaat maken. Omdat je de pure kwaliteit ziet. Niet alleen in de balbehandeling."

"Vooral ook in zijn overzicht. Als hij een actie begint, weet hij wat hij wil bereiken. Veel spelers beginnen zomaar aan iets, zonder te weten waar ze zullen uitkomen. De Ketelaere is wat ik noem een echte sjotter", klinkt het.

Grote stappen
Nochtans werd De Ketelaere nooit gezien als het volgende toptalent. "Mensen zeiden me dat hij grote stappen heeft gezet. Hij had altijd wat overschot en dus speelde hij blijkbaar altijd op zijn talent."

"Daarom is het goed dat hij woensdag wat kon knotsen tegen Charleroi, waar je tikken krijgt. Dan leer je overeind te blijven. Trouwens, ik zag hem nog spelen in de jeugd… als centrale verdediger", verrast Verheyen.