Jonge Belg valt in de smaak in Nederland: 'Hij kan een absolute topper worden'

Jonge Belg valt in de smaak in Nederland: 'Hij kan een absolute topper worden'

01-02-2020 10:04
2

Mike Trésor Ndayishimiye heeft de kwaliteiten om de absolute top te halen, maar de twintigjarige Belg heeft wel een aantal valkuilen. Dat stellen trainers Adrie Bogers en Adrie Koster, die bij respectievelijk NEC en Willem II met hem werkten.

De Nijmegenaren lieten de aanvallende middenvelder afgelopen zomer naar Willem II vertrekken. "Er is veel tijd in hem geïnvesteerd, maar we kregen hem niet meer op een hoger plan", vertelt Bogers in het Brabants Dagblad. "Mede door zijn omgeving was hij moeilijk bereikbaar. Zijn situatie liet zich vergelijken met die van Robin van Persie indertijd bij Feyenoord. Die had het gevoel dat hij uitgeleerd was en werd lastig. Om vervolgens bij Arsenal door te groeien."

"Op basis van voetbalkwaliteiten kan hij nog flink wat stappen maken", vervolgt Bogers over Ndayishimiye. "Toch heeft Anderlecht niet voor niets een van zijn grootste talenten zo makkelijk laten gaan. Hij heeft elke keer nieuwe impulsen nodig."

Koster is zeer lovend over zijn pupil, die een groot aandeel in het Tilburgse succes heeft. "Hij kan een absolute topper worden. Ik vergelijk hem met Alexander Isak, al spelen ze op andere posities. Aan de bal heeft hij zo veel kwaliteit. Hij kan een individuele actie maken en heeft een versnelling. Met bal voelt hij zich zo comfortabel. Het kan allemaal nog effectiever."

Volgens Koster bepaalt Ndayishimiye zelf hoever hij komt. "Hij mag niet tevreden zijn met Willem II. De uitdaging is een topclub en de nationale ploeg. Het moet alleen niet te vroeg komen. Hij is nu op een leeftijd dat hij vooral veel moet spelen."