Van de Beek openlijk over toekomst bij Ajax: 'Deze zomer weg? Alles ligt open'

Van de Beek openlijk over toekomst bij Ajax: 'Deze zomer weg? Alles ligt open'

01-02-2020 08:00

Over de toekomst van Donny van de Beek bij Ajax is de laatste maanden veel geschreven. De middenvelder staat in de belangstelling van Real Madrid, dat naar verluidt 55 miljoen euro voor hem neer wil tellen. Van de Beek zelf richt zich op de tweede seizoenshelft in Amsterdam.

Gevraagd naar een eventuele transfer naar Real Madrid houdt Van de Beek alle opties open. "Tsja, dat weet ik niet. De kans is groot dat je als speler van Ajax een keer de club verlaat", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat kan komende zomer zo zijn, maar dat hoeft zeker niet. Alles ligt nog open, geloof me."

Een overgang naar Real Madrid in de winterse transferperiode ging niet door, maar de Spaanse grootmacht gaat zich mogelijk aan het einde van dit seizoen weer melden voor Van de Beek. "Dat wordt gezegd en geschreven, mensen nemen het over, en dan gaat het een eigen leven leiden. Ik laat het maar gaan. Ik kan me daar druk over maken, maar dat heeft geen zin. Ik heb toch niet in de hand wat mensen roepen. Natuurlijk ben ik blij als er straks duidelijkheid is, maar ik zie het wel."

Alles moet kloppen
De middenvelder heeft een duidelijk plan voor ogen bij een overstap naar een andere club. "Eigenlijk telt richting een transfer maar één ding: alles moet kloppen. Zo staan meer jongens bij ons erin. Dat is afgelopen zomer ook wel gebleken. Toen vreesden mensen ook een uittocht, maar dat viel uiteindelijk wel mee. We hebben hier een goede groep, met een goede en leuke sfeer. Dat ruil je niet zomaar in", sluit Van de Beek af.