OFFICIEEL: Gewezen Anderlecht-toptalent Lokilo probeert het te maken in League One

OFFICIEEL: Gewezen Anderlecht-toptalent Lokilo probeert het te maken in League One

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 23:10vr 31-01-2020 om 23:10

Jason Eyenga-Lokilo gaat het nog een treedje lager proberen. Ooit was de nu 21-jarige middenvelder een toptalent bij RSC Anderlecht, maar een vroege overstap naar de Premier League fnuikte (het begin van) zijn loopbaan. Lokilo gaat vanaf heden aan de slag bij Doncaster Rovers.

Via de officiële kanalen laat Crystal Palace, dat Lokilo in de zomer van 2018 wegplukte uit de jeugdopleiding van Anderlecht, weten dat Lokilo het seizoen op huurbasis afmaakt bij Doncaster. Dat is een club die negende staat in de League One, het derde niveau van het Engelse voetbal. In de Premier League veroverde Lokilo nooit speelminuten; enkel in de League Cup mocht hij één keer voor Palace uitkomen.

Vorig seizoen leenden de Londenaren Lokilo uit aan het Franse Lorient, dat dan weer actief is in de Ligue 2. Ook daar kwam de carrière van de Congolese Brusselaar niet van de grond. Hij mocht er slechts vier keer meedoen. Bij het tweede elftal van de Fransen slaagde Lokilo er wel in om drie keer te scoren. Dat moet hij minimaal proberen herhalen bij Doncaster.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ging Lokilo te vroeg weg bij Anderlecht?

(84 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws