Komst van Haaland maakt Deen overbodig, Hazard en Witsel nemen afscheid

Komst van Haaland maakt Deen overbodig, Hazard en Witsel nemen afscheid

31-01-2020 23:01

Hoffenheim heeft nog kunnen toeslaan in het slot van Deadline Day. De Duitsers hebben een inkomende versterking gepresenteerd. Jacob Bruun Larsen zal zijn carrière in Hoffenheim voortzetten.

De 21-jarige Deen wordt overgenomen van Borussia Dortmund, hebben beide Bundesliga-clubs vrijdag bekendgemaakt via de officiële kanalen: Bruun Larsen tekent tot medio 2024 bij zijn nieuwe werkgever. Hoffenheim-directeur Alexander Rosen noemt zijn nieuwste aanwinst een 'buitengewoon getalenteerde aanvaller'. "Hij heeft bij een absoluut topteam als Borussia Dortmund minder speeltijd gekregen dan hij zelf zou willen, maar hij zal hier alle tijd krijgen om zich aan te passen."

Bruun Larsen werd in 2015 als jeugdspeler opgepikt bij Lyngby BK en groeide vorig seizoen tot een vast gezicht in de BVB-ploeg. Na de zomerstop stagneerde zijn ontwikkeling echter. In de Bundesliga, de DFB Pokal, de Champions League en de Duitse Supercup kwam hij tot slechts 158 minuten, verspreid over negen wedstrijden.

Zeker door de recente komst van revelatie Erling Haaland was Bruun Larsen helemaal overbodig geworden bij Dortmund, waar met Thorgan Hazard en Axel Witsel twee landgenoten onder contract staan.