OFFICIEEL: Ajacied gaat alvast wachten op Faes in Frankrijk

OFFICIEEL: Ajacied gaat alvast wachten op Faes in Frankrijk

31-01-2020 22:12

De transfer van Kaj Sierhuis is rond. De spits verlaat de Eredivisie per direct voor een avontuur bij het Franse Stade Reims. Om de transfer was het een en ander te doen.

Ajax verhuurde Sierhuis afgelopen zomer aan FC Groningen met een optie tot koop, maar die kon pas ná dit seizoen worden gelicht. Omdat Stade Reims zich in de winterstop al meldde voor Sierhuis, was niet duidelijk wie over de transfer kon beslissen.

Groningen en Ajax zijn daarom met elkaar in gesprek gegaan. Dat leverde in eerste instantie geen bevredigend resultaat op, maar uiteindelijk hebben de clubs toch een akkoord bereikt. Ajax en Groningen delen de geïncasseerde miljoenen. Met de deal is naar verluidt vier miljoen euro gemoeid. Sierhuis maakte vanaf het eerste moment al duidelijk dat hij graag naar Frankrijk wil. Dra wordt Wout Faes een ploegmaat van Sierhuis. 

Groningen heeft al ingespeeld op het vertrek van Sierhuis. De Nederlandse jeugdinternational Daishawn Redan wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Hertha BSC.