Update: 'Wanyama ziet transfer in het water vallen, Tottenham geraakt er niet uit'

Update: 'Wanyama ziet transfer in het water vallen, Tottenham geraakt er niet uit'

31-01-2020 21:30 Laatste update: 23:28
2

Victor Wanyama heeft dan toch een nieuwe club gevonden. De ex-speler van Beerschot werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Club Brugge, maar trekt uiteindelijk naar de Franse competitie.

Volgens Foot Mercato gaat Wanyama aan de slag bij het Franse Amiens, dat eerder deze zomer nog gelinkt werd aan onder andere Ivan Leko en Hein Vanhaezebrouck. Bij Wanyama gaat het niet om een definitieve transfer, maar wel om een uitleenbeurt.

Afgelopen zomer stond Club Brugge nog dicht bij een akkoord met Wanyama en Tottenham, maar tot een transfer kwam het niet. Ook Celtic toonde toen interesse, al leek de Keniaan te duur voor beide clubs.

Wanyama moet Amiens, dat achttiende staat, nu in de Ligue 1 zien te houden. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2021 bij Tottenham, waar hij dit seizoen amper vier keer voor uitkwam.

Update: Kink in de kabel voor Wanyama, meldt L'Equipe. Nadat de Keniaan zelf al een persoonlijk akkkoord had gevonden met Amiens, zijn Tottenham en de Fransen er onderling niet uitgeraakt. Daardoor staat de transfer nu stevig op de helling.