Verschueren reageert na vertrek van Saelemaekers bij RSC Anderlecht

Verschueren reageert na vertrek van Saelemaekers bij RSC Anderlecht

31-01-2020 21:16
5

RSC Anderlecht heeft vrijdag afscheid genomen van Alexis Saelemaekers, die zijn jeugdclub heeft verlaten voor AC Milan. Een transfer die niet door alle supporters werd gesmaakt, dat beseft ook sportief directeur Michael Verschueren.

Op de officiële website reageerde Verschueren na de transfer. "Ik begrijp de fans dat ze hem liever niet zagen vertrekken. Maar in het hedendaagse voetbal… als zo’n grote clubs als AC Milan komen aankloppen, dan moet je daar fair in zijn", klinkt het.

Enkel winnaars
"Milan is ook heel correct geweest in dit dossier naar Anderlecht toe, dus ik denk dat er alleen maar winnaars zijn. We wensen Alexis alleen maar het allerbeste toe en we zijn blij dat we hem hier op Neerpede hebben kunnen vormen", gaat Verschueren verder.

"Alexis heeft dit seizoen de aandacht getrokken van een heel grote club. Dat is mooie voor hem en ook weer een referentie voor onze opleiding. Op zijn leeftijd is dit een droom die je hem niet mag afnemen", besloot Verschueren.

De kans bestaat echter dat Saelemaekers nog terugkeert. Zo is AC Milan niet verplicht om hem definitief over te nemen, maar heeft het wel een aankoopoptie weten te bedingen.