OFFICIEEL: Opgebloeide Amrabat maakt na dit seizoen miljoenentransfer

OFFICIEEL: Opgebloeide Amrabat maakt na dit seizoen miljoenentransfer

31-01-2020 19:15 Laatste update: 19:40
6

De miljoenentransfer van ex-Club Brugge-speler Sofyan Amrabat is rond. Fiorentina heeft zijn komst op de slotdag van de transfermarkt aangekondigd. Voor Amrabat wordt naar verluidt twintig miljoen euro betaald. De club doet geen mededelingen over de transfersom.

Amrabat komt na het seizoen over van Hellas Verona. Hij speelde dit seizoen al voor Club Brugge en Verona, waardoor hij niet voor nóg een club uit Europa in actie mag komen. 

Lang leek SSC Napoli de beste papieren te hebben voor de komst van Amrabat, maar uiteindelijk heeft Fiorentina de strijd gewonnen. Ook Internazionale had belangstelling, al was die club naar verluidt minder concreet.

De transfer van Amrabat mag gerust verrassend worden genoemd. De Marokkaan speelde zich bij FC Utrecht in de kijker van Feyenoord, maar in Rotterdam-Zuid mislukte hij volledig. Feyenoord wist hem voor vier miljoen euro te verkopen aan Club Brugge, echter wist hij ook in daar geen onuitwisbare indruk achter te laten.

Bij Hellas Verona, dat hem huurde van Club Brugge, loopt het echter op rolletjes voor Amrabat. Hij wist zich al na een paar maanden in de kijker te spelen bij de topclubs uit Italië. Hellas Verona heeft de koopoptie gelicht en hem meteen weer doorverkocht aan Fiorentina.

Club Brugge maakt ook meteen melding dat Hellas Verona de aankoopoptie van de middenvelder heeft gelicht.