'Anderlecht-product El Kababri blijft, dankzij Dortmund, aan de slag in JPL'

'Anderlecht-product El Kababri blijft, dankzij Dortmund, aan de slag in JPL'

31-01-2020 17:20 Laatste update: 17:23
13

Hotman El Kababri heeft een opmerkelijke transfer te pikken. De jongeling verlaat RSC Anderlecht en tekende een contract bij Borussia Dortmund. Zijn tenten slaat El Kababri echter op bij Zulte Waregem, dat hem meteen huurt van de Duitse topclub, meldt La Dernière Heure.

Volgens LDH heeft Anderlecht op deze slotdag van de wintertransfermarkt dus nog een opmerkelijke overeenkomst achter de kiezen. Het grote Dortmund zou El Kababri definitief overnemen van paars-wit, al is niet bekend voor hoeveel jaar de rechtsback daar getekend heeft of hoeveel geld het Anderlecht opbrengt.

Wél staat vast dat El Kababri de komende maanden voor Zult Waregem uitkomt. Dortmund leent haar kersverse aanwinst immers meteen uit aan Essevee. Na de komst van Jelle Vossen kan Francky Dury zich dus opnieuw in de handen wrijven met een Belgische versterking.

De twintigjarige El Kababri maakte sinds afgelopen zomer volwaardig deel uit van de A-kern van Anderlecht. Op de openingsspeeldag mocht hij zelfs zijn debuut maken tegen KV Oostende (1-2). Nadien deden Vincent Kompany en Frank Vercauteren geen beroep meer op hem.