'Zaakwaarnemer Bale drukt geruchten de kop in: niet naar Spurs'

'Zaakwaarnemer Bale drukt geruchten de kop in: niet naar Spurs'

31-01-2020 12:30 Laatste update: 12:39
1

Jonathan Barnett, de zaakwaarnemer van Gareth Bale, noemt de geruchten over een overstap van zijn cliënt van Real Madrid naar Tottenham Hotspur 'crap'. Barnett geeft aan dat een transfer naar Spurs niet aan de orde is voor de aanvaller uit Wales.

Dat bevestigt Barnett in een korte reactie aan The Daily Mail. Vrijdagochtend zongen er geruchten rond waarin Bale gelinkt werd aan Tottenham, voorzitter Daniel Levy zou zelfs al zijn afgereisd naar Madrid. Volgens de zaakwaarnemer van Bale heeft dat echter geen zin, omdat de aanvaller niet van plan is over te stappen naar zijn oude club.

Levy reisde eerder al af naar Madrid om een eventuele transfer van Christian Eriksen naar Real te bespreken, maar de Deense middenvelder koos voor Internazionale. Tijdens die gesprekken bracht de Spurs-voorzitter aan het licht dat zijn club geïnteresseerd is om Bale terug te halen naar Noord-Londen.

Tottenham kan het salaris van Bale naar verluidt niet ophoesten en hoopte op een constructie met Real, waardoor een overstap toch mogelijk zou zijn. Dit lijkt niet te lukken. Daarnaast gaf Real-coach Zinedine Zidane eerder al aan Bale liever niet te verkopen in de winterse transferperiode. "Gareth is nog steeds hier en ik reken op hem", vertelde Zidane vrijdag tijdens zijn persconferentie. Bale staat nog tot medio 2022 onder contract in Madrid.