Telegraaf en VI: 'Amrabat tekent voor 20 miljoen euro bij Fiorentina'

Telegraaf en VI: 'Amrabat tekent voor 20 miljoen euro bij Fiorentina'

31-01-2020 11:35
1

Sofyan Amrabat verruilt Hellas Verona voor Fiorentina. Khalid Sinouh, zaakwaarnemer van de oud-speler van Club Brugge, bevestigt aan het Nederlandse De Telegraaf dat de miljoenendeal rond is. Ook Voetbal International maakt melding van de transfer.

Fiorentina betaalt volgens de ochtendkrant twintig miljoen euro voor Amrabat, die in Florence vijf miljoen euro per jaar gaat verdienen. Na zijn medische keuring zet de 23-jarige middenvelder zijn handtekening onder een contract tot medio 2025. Omdat hij dit seizoen al voor twee clubs heeft gespeeld - Club Brugge en Hellas Verona - maakt hij pas komende zomer de overstap.

De transfer van Amrabat hing al even in de lucht. Ook AC Milan, Internazionale en Napoli hadden belangstelling voor de international van Marokko, maar het was Fiorentina dat uiteindelijk doorpakte. Volgens VI ging Amrabat overstag na een persoonlijk gesprek met Rocco Commisso, de Amerikaanse miljardair die clubeigenaar is van Fiorentina. La Viola staat op een teleurstellende dertiende plaats in de Serie A.