Barça laat hoop op Suárez-vervanger varen: 'Dan is het beter om niets te doen'

Barça laat hoop op Suárez-vervanger varen: 'Dan is het beter om niets te doen'

30-01-2020 23:34

FC Barcelona gaat zich deze transferperiode niet meer versterken met een spits. De ploeg van trainer Quique Setién was op zoek naar een vervanger voor de langdurig geblesseerde Luis Suárez, maar vond die niet. 

Onder meer Pierre-Emerick Aubameyang, Rodrigo, Lautaro Martínez en Richarlison werden genoemd, maar kwamen uiteindelijk allemaal niet. "Vrijdag gaat de transfermarkt dicht en we hebben besloten om geen nieuwe spits binnen te halen deze transferperiode", vertelt directeur Guillermo Amor op de clubwebsite. "Wanneer het niet beter is dan de spelers die je al hebt, is het beter om niets te doen."

Barcelona ging in het verleden al eens de mist in met onder meer winteraankopen Phillipe Coutinho en Kevin-Prince Boateng. Die kwamen allebei niet goed uit de verf in het Camp Nou. Setién zelf zag de noodzaak van een nieuwe spits niet in. "Er zijn altijd risico's dat er spelers geblesseerd raken", vertelt hij na de 5-0 zege op Leganés van donderdagavond. "Ik heb vertrouwen in de spelers die ik heb."