Tweedeklasser CD Mirandés vernedert Sevilla, bekersprookje duurt voort

30-01-2020 23:01

Het bekersprookje van CD Mirandés in de Copa del Rey duurt voort. De ploeg, normaal actief op het tweede niveau van Spanje, heeft voor een daverende verrassing gezorgd door Sevilla uit te schakelen. De vernedering voor Sevilla stopte pas bij de stand van 3-1.

Sevilla begon dramatisch aan het duel en stond al na zeven minuten spelen op een 1-0 achterstand. Matheus Aias, de spits van Mirandés, bracht zijn ploeg op voorsprong. Hij draaide zich knap vrij in het strafschopgebied en schoot de bal langs een kansloze Sevilla-keeper Tomás Vaclík.

Het was voor Sevilla geen teken om er een schepje bij bovenop te doen. Na een halfuur spelen was het wederom Aias die toesloeg. Slordig balverlies op de eigen helft van Sevilla werd genadeloos afgestraft door de spits, die Vaclík met een schot dat nog van richting werd veranderd kansloos liet.

Het werd een complete off-day voor Sevilla. Tien minuten na rust kreeg Mirandés zelfs de kans om de score naar 3-0 te brengen, maar Álvaro Pena miste een penalty. Vijf minuten voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd alsnog. Álvaro Rey bracht de supporters in vervoering door de 3-0 te maken.