Beerschot dropt bom en vraagt om nietigverklaring van verloren wedstrijd

Beerschot dropt bom en vraagt om nietigverklaring van verloren wedstrijd

30-01-2020 20:10
27

Beerschot heeft actie genomen na de verloren wedstrijd tegen Virton. Het enige doelpunt van de partij werd gescoord na een stilstaande fase die te snel werd genomen. Bij Beerschot heeft men nu een klacht ingediend.

Dat gaf de club zelf aan via de officiële kanalen. De KBVB gaf eerder via de officiële kanalen aan dat de scheidsrechter een fout beging. Volgens Beerschot is dat reden genoeg om te wedstrijd nietig te verklaren.

'Nadat eerder deze week het Professional Refereeing Department van de KBVB bevestigde en formeel liet weten dat het doelpunt van Ribeiro had afgekeurd moeten worden, en na grondige raadpleging van de bondsreglementen heeft Beerschot alsnog beslist een klacht neer te leggen bij de Belgische voetbalbond. Daarvoor had het tot vandaag de tijd', klinkt het.

'Beerschot ontving al excuses van de KBVB maar gezien de impact en de gevolgen van de foute scheidsrechterlijke beslissing vindt Beerschot het nodig dat deze zaak verder onderzocht wordt door de Geschillencommissie en vraagt het de nietigverklaring van de wedstrijd', aldus de club.