OFFICIEEL: Berge trekt het shirt van Sheffield United aan en laat Genk achter zich

OFFICIEEL: Berge trekt het shirt van Sheffield United aan en laat Genk achter zich

30-01-2020 18:04
35

Sander Berge is een speler van Sheffield United. Donderdag kondigde de ploeg uit Engeland de komst van de Noor officieel aan. 

In januari van 2017 plukte Genk Berge zelf nog weg bij Vålerenga IF. De Noorse middenvelder maakte al snel indruk bij de Limburgers. Vorig seizoen hielp Berge – ondanks blessureleed – Genk mee aan de landstitel. Nu begint de middenvelder aan een nieuw avontuur, eentje in de Premier League.

Het was al een tijdje duidelijk dat Berge bij Sheffield United zou gaan tekenen. De 21-jarige middenvelder liet aan Genk duidelijk verstaan dat hij klaar was voor een volgende stap in zijn loopbaan. Bij Sheffield United komt hij bij de nummer acht van de Premier League terecht. Zijn nieuwe ploeg betaalde naar verluidt tussen de 20 en 25 miljoen euro. Voor Sheffield United is Berge de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club.

Berge is al de derde kampioenenmaker op korte tijd die Genk inwisselt voor de Premier League. In de zomer trok Leandro Trossard al naar Brighton. Tijdens deze transferperiode sloot Ally Samatta dan weer aan bij Aston Villa.