OFFICIEEL: Villarreal en Dortmund bevestigen transfer van Alcácer

OFFICIEEL: Villarreal en Dortmund bevestigen transfer van Alcácer

30-01-2020 15:41 Laatste update: 19:14

Paco Alcácer lijkt zijn laatste wedstijd voor Borussia Dortmund te hebben gespeeld. De Spaanse spits is inmiddels in gesprek met een club over een overstap.

De club van Axel Witsel en Thorgan Hazard bevestigt via Twitter dat Alcácer donderdag ontbrak op het trainingsveld. De club heeft de aanvaller vrijaf gegeven om met een Spaanse club te praten over een transfer. Eerder op de dag meldde het Duitse BILD al dat Villareal de nieuwe werkgever gaat worden van de Spanjaard.

Alcácer lijkt in Dortmund het slachtoffer te zijn geworden van de komst van wonderspits Erling Braut Haaland, die in zijn eerste twee invalbeurten voor BVB al vijf keer wist te scoren. Villareal wil de 26-jarige Alcácer nu terug naar Spanje halen en zou volgens BILD 25 miljoen euro overmaken voor de spits.

Als Alcácer zijn loopbaan inderdaad bij Villareal vervolgt dan zou het de vierde Spaanse club worden waar hij onder contract staat. In de zomer van 2018 nam Dortmund hem over van FC Barcelona, dat hem twee jaar eerder naar Camp Nou haalde. Alcácer kwam toen over van Valencia CF, dat hem eerder al verhuurde aan Getafe CF.  

Update: Villarreal heeft Paco Alcácer binnen. De 26-jarige spits komt over van Borussia Dortmund, waar hij na de komst van Erling Braut Haaland overbodig was geworden. De Bundesliga-topclub houdt naar verluidt 25 miljoen euro over aan de deal. Alcácer, oud-speler van Valencia en FC Barcelona, tekent een contract voor 5,5 jaar bij Villarreal, dat momenteel achtste staat in de Primera Division.