Mirallas is ontgoocheld bij Antwerp: Dat wist ik niet op voorhand

Mirallas is ontgoocheld bij Antwerp: "Dat wist ik niet op voorhand"

30-01-2020 10:45 Laatste update: 10:47
8

Kevin Mirallas heeft voorlopig niet veel laten zien bij Antwerp. Met twee goals blijft hij onder de verwachtingen. In Het Laatste Nieuws geeft hij aan hoe het voorlopig is misgelopen.

"Die eerste maanden zijn inderdaad niet gemakkelijk geweest", aldus de ex-Rode Duivel. "Ik dacht dat het allemaal wel los zou lopen, dat ik aan vijftig procent wel het verschil zou maken. Ik merkte al snel dat het zonder extra inspanningen moeilijk zou worden voor mij. Het niveau van de competitie is echt wel hoog."

Zijn statistieken zijn dan ook erg mager. "Nee, die twee goals waren niet echt wat ik in gedachten had... Ik had veel meer verwacht, absoluut. Alleen... Ik hoopte te spelen als tweede spits. Maar dat gebeurt niet. De coach maakt de ploeg en ik respecteer dat, maar dat hij niet zou spelen met een tweespitsensysteem, wist ik niet op voorhand. Uit de gesprekken vooraf bleek dat niet. Maar het zijn geen excuses. Ik moét beter doen. Ik besef dat iedereen meer van mij verwacht."

Mirallas wil nu stilaan op toerental komen. "Ik heb wat meer vertrouwen nodig om mijn stempel helemaal te drukken. Ik heb matchen nodig. Volledige matchen. Dat zou me deugd doen. Ik voelde me op een gegeven moment écht goed, maar daarna zette de coach me opnieuw op de bank. Weet je, ik ben best gelukkig hier, maar er ontbreekt iets", moet Mirallas toegeven.