UPDATE: 'Ook KRC Genk vindt akkoord, Berge op weg voor medische testen'

UPDATE: 'Ook KRC Genk vindt akkoord, Berge op weg voor medische testen'

30-01-2020 07:00 Laatste update: 09:19
16

Volgens Het Laatste Nieuws is het zo goed als in kannen en kruiken. Sander Berge zou met zijn hoofd al in Engeland zitten en Sheffield United heeft een verhoogd bod uitgebracht.

Berge kwam nog wel trainen bij KRC Genk, al trainde hij wel individueel. De middenvelder kijkt uit naar de overstap naar de Premier League. ‘Sheffield United heeft zijn initiële bod van 20 miljoen de laatste dagen nog substantieel verhoogd, dat bedrag schommelt nu tussen de 20 en de 25 miljoen’, klinkt het.

Nu moeten enkel nog de details worden afgerond. ‘Op dit moment wordt er nog onderhandeld over de bonussen die Genk zou krijgen als Berge bij Sheffield aan een aantal criteria voldoet. Aantal gespeelde matchen, het al dan niet behalen van Europees voetbal, etc... Daarnaast praten de clubs ook nog over een percentage op de eventuele doorverkoop van Berge.’

KRC Genk hoopte Berge te verkopen aan Sheffield, maar de Noor nog wel op huurbasis kunnen gebruiken tot het einde van het seizoen. Dat lijkt echter geen optie. ‘Een deal waar overigens noch Berge, noch zijn ­entourage, noch Sheffield mee akkoord zullen gaan.’

Update: Ook KRC Genk heeft naar verluidt een akkoord gevonden. Om welk bedrag het precies gaat (20-25 miljoen euro) is nog niet bekendgemaakt. Berge vertrekt nu bij KRC Genk om zijn medische testen af te leggen. De middenvelder zou het seizoen overigens niet afmaken bij KRC Genk en per direct aan de slag gaan bij Sheffield United.