Motor van Club Brugge sputtert opnieuw, ook een gelijkspel bij Charleroi

29-01-2020 22:22
88

Voor de winterstop ging het Club Brugge voor de wind in de Jupiler Pro League, maar in 2020 sputtert de Blauw-Zwarte motor. Woensdag speelde Club Brugge voor een derde keer op rij gelijk. Bij Charleroi bleef Blauw-Zwart steken op een 0-0 gelijkspel.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem in de beker en de 2-2 in de Jupiler Pro League tegen KV Kortrijk hoopte Club Brugge tijdens haar inhaalmatch terug te proeven van de zege. Achter de naam van Vanaken stond bij de opwarming nog een vraagteken, maar de Gouden Schoen begon toch aan de partij. Voorin koos Clement voor het verrassende duo De Ketelaere en Tau. Beide heren kregen voor de pauze een goede kans, maar de jonge Belg geraakte niet voorbij Penneteau. Terwijl de Zuid-Afrikaan zijn mogelijkheid nipt naast zette.

Geen strafschoppen
Charleroi was voor de pauze het meest dreigend via Bruno en Nicholson. Beide heren geraakte evenwel niet voorbij een uitstekende Mignolet. Aan de andere kant kreeg Vanaken nog een goede mogelijkheid, maar de sterspeler van Club Brugge wist ook het net niet te vinden. Charleroi hoopte dan weer op een strafschop na een actie van Deli op Dessoleil. Scheidsrechter Laforge liet begaan.

Vroeg in de tweede helft was het Club Brugge dat een penalty claimde. De Ketelaere ging neer in de zestien, maar ook nu liet de ref begaan. De tweede helft was trouwens het pak harder dan de eerste 45 minuten. Het voetbal werd er niet beter op en veel uitgespeelde kansen kregen we niet meer in het Zwarte Land. De 0-0 beginstand bleef zo op het bord staan. Ook al omdat een doelpunt van Dennis in de extra tijd voor buitenspel werd afgevlagd.

Ondanks dat Club Brugge slechts een punt pakt, loopt het wel weer uit op KAA Gent. Nu iedere ploeg 23 matchen speelde, staat Club Brugge aan de leiding met 54 punten. Dan volgt Gent met 45 punten.