BILD onthult: torenhoge afkoopclausule wonderspits Haaland in 2021 van kracht

BILD onthult: torenhoge afkoopclausule wonderspits Haaland in 2021 van kracht

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 15:45wo 29-01-2020 om 15:45

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 15:46wo 29-01-2020 om 15:46

Erling Braut Haaland maakte deze winter de overstap naar Borussia Dortmund en ook daar maakt hij zijn reputatie als wonderspits waar. Duitse media berichten nu over de torenhoge afkoopclausule die in het contract zou staan van Haaland, die overkwam van Red Bull Salzburg.

De Noorse tienersensatie had bij Dortmund nog geen uur speltijd nodig om als invaller maar liefst vijf keer het net te vinden. In zijn debuutwedstrijd tegen FC Augsburg maakte de spits direct een hattrick, om vervolgens in zijn eerste thuiswedstrijd voor BVB ook twee keer te scoren.

Het Duitse BILD onthult nu een belangrijk detail in het contract dat Haaland tekende in Dortmund, namelijk de hoogte van de afkoopclausule. Clubs die de spits los willen weken uit Duitsland zullen flink in de buidel moeten tasten, want de afkoopsom die in het contract is opgenomen bedraagt maar liefst 75 miljoen euro.

Die clausule gaat pas in 2021 in, waardoor Dortmund een nog hoger bedrag kan vragen voor de Noor als clubs zich komende zomer al melden voor de diensten van Haaland. Op die manier dekt Dortmund zich in en kan het in ieder geval vragen wat het wil, mocht het verblijf van Haaland bij Borussia Dortmund beperkt blijven tot een half seizoen.

Verschillende Duitse media meldden eerder al dat Haaland niet de enige was die profiteerde van de overstap van Oostenrijk naar Duitsland. Ook de vader van de spits zou tien miljoen euro hebben overgehouden aan de transfer van zijn zoon, terwijl zaakwaarnemer Mino Raiola naar verluidt vijftien miljoen euro opstreek. Dortmund maakte twintig miljoen euro over naar Red Bull Salszburg om Haaland over te nemen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws