Paniek zet nog niet in bij Club Brugge: Er waren genoeg positieve zaken

Paniek zet nog niet in bij Club Brugge: "Er waren genoeg positieve zaken"

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 13:28wo 29-01-2020 om 13:28

Met twee draws op een rij lijkt Club Brugge in een mindere periode te zitten. Tegen KV Kortrijk en Zulte Waregem liep het fout af. Slechte resultaten dus, al is er volgens Simon Mignolet nog geen reden tot paniek.

Toch beseft Mignolet dat het beter moet. "In Kortrijk werd het nog in de kleedkamer gezegd: we moeten ons herpakken en onze kansen proberen af te maken", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

"Tegen Charleroi moeten we bekijken of we nog eens de drie punten mee naar huis kunnen nemen, ook al gaat het opnieuw om een moeilijke uitwedstrijd. Na deze twee mindere resultaten moeten we de kopjes niet laten hangen", klinkt het.

Geen reden tot paniek dus. "We mogen nu niet in een negatieve spiraal terechtkomen. Op Kortrijk waren er positieve zaken genoeg. Die moeten we meenemen en zorgen dat we klaar zijn voor Charleroi."

Dame Fortuna
Toch lijkt het geluk Club Brugge even niet mee te zitten. "De bal kaatst nu niet echt in ons voordeel. Dat kan gebeuren. Het belangrijkste is dat we hier als groep nu sterker uitkomen", beseft Mignolet.

Zo lijkt Club Brugge toch niet zonder problemen kampioen te worden. "In de kleedkamer hebben we altijd benadrukt dat we de voetjes op de grond moesten houden. Het zijn vooral andere mensen die ons de hemel ingeprezen hebben."

"Ook al hebben we ongelofelijk goed gepresteerd tijdens de heenronde. Maar je wint natuurlijk beter twee keer dan dat je punten verliest. Voor ons is het nu zaak om door die moeilijke periode te komen en opnieuw zo’n reeks neer te zetten", besluit Mignolet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws