Weinig geloof bij Belgische top voor BeNeLiga: Ik zie struikelblokken

Weinig geloof bij Belgische top voor BeNeLiga: "Ik zie struikelblokken"

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 12:35wo 29-01-2020 om 12:35

Onder meer Club Brugge, Anderlecht, KRC Genk, Ajax en PSV zien een BeNeLiga zitten. Bij Charleroi zijn ze minder fan van een competitie tussen Belgische en Nederlandse clubs. Dat is redelijk vervelend voor de believers van de BeNeLiga, want de voorzitter van Charleroi is ook de bondsvoorzitter van de KBVB, Mehdi Bayat.

Terwijl iemand als Bart Verhaeghe vol voor de BeNeLiga gaat, roert Bayat zich amper of niet. "Sportief zou dat een fantastische competitie zijn. Men vraagt me weleens waarom ik niet echt betrokken ben bij de BeNeLiga. Het antwoord is simpel: ik engageer me enkel voor projecten waar ik echt in geloof", stelt Bayat in Het Laatste Nieuws.

Bayat weet ook waarom hij het idee van een BeNeLiga maar niets vindt. "Ik zie verschillende struikelblokken. Ik geef één voorbeeld: de toewijzing van de Europese tickets. Het is onwaarschijnlijk dat we met één gezamenlijke competitie evenveel deelnemers als de twee landen afzonderlijk zullen krijgen", aldus de voorzitter van Charleroi en de KBVB.

Geen voordeel voor het Belgische voetbal
Bayat waarschuwt nog: "Daarnaast ben ik niet overtuigd dat het hele Belgische voetbal voordeel zou halen uit dit format. En net daarom denk ik niet dat het ervan zal komen."

Poll

Ben jij een voorstander van een BeNeLiga?

(906 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws