UPDATE: 'Onderzoek bij Standard en Venanzi omwille van drie transfers'

UPDATE: 'Onderzoek bij Standard en Venanzi omwille van drie transfers'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 08:44wo 29-01-2020 om 08:44

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 12:15wo 29-01-2020 om 12:15

De politie heeft woensdagochtend een huiszoeking uitgevoerd bij Bruno Venanzi, de voorzitter van Standard. Volgens RTBF gaat hem om een operatie gekoppeld aan het onderzoek naar spelersmakelaar Christophe Henrotay.

Henrotay werd in september van vorig jaar gearresteerd in Monaco en werd onder andere beschuldigd van het witwassen van geld en corruptie. RTBF geeft aan dat ook Venanzi verdacht wordt van onregelmatigheden bij transfers van enkele spelers van Standard.

De onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in de commissies die Henrotay betaald werd en de manier waarop verschillende mensen voor deze transfers zijn betaald. Het gerecht onderzoekt of er sprake is van "retro-commissies" bij betalingen van enkele betrokkenen. De politie trekt nu ook richting Sclessin om daar een huiszoeking uit te voeren.

Henrotay, makelaar van onder andere Thibaut Courtois en Yannick Carrasco, werd in september van vorig jaar aangehouden en in verdenking gesteld voor witwaspraktijken, private corruptie, bendevorming en valsheid in geschrifte. Bij huiszoekingen in zijn woonplaats Monaco legde de politie beslag op 7 miljoen euro, 3 luxe sportauto’s en twee appartementen.

Huiszoekingen
In april 2019 waren er in het kader van dit onderzoek al huiszoekingen in ons land bij Anderlecht en de KBVB. Het parket onderzocht toen onregelmatigheden bij de transfers van Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba. Voorlopig nog zonder gevolgen.

Tweede probleem
Voor Standard is het een tweede probleem op korte tijd. Zo worden de Luikenaren ervan beschuldigd fraude gepleegd te hebben bij de transfer van Junior Edmilson. Zo vindt STVV dat het nog geld verschuldigd is.

Update: Bij Het Nieuwsblad weet men waarom Standard en voorzitter Venanzi de politie over de vloer kregen. De speurders doen onderzoek naar de transfer van drie spelers. Het gaat om: Collins Fai, Sambou Yatabaré en Christian Luyindama. Standard heeft ondertussen laten weten dat de club en Venanzi niets ten laste wordt gelegd. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws