Waarschuwing vanuit Antwerp voor Lamkel Zé: Talent alleen is niet voldoende

Waarschuwing vanuit Antwerp voor Lamkel Zé: "Talent alleen is niet voldoende"

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 09:01wo 29-01-2020 om 09:01

Didier Lamkel Zé: het blijft een probleemkind voor Antwerp FC. De Kameroener zorgde al voor mooie, maar ook minder mooie momenten. De spelersgroep lijkt uitgekeken op hem. Lior Refaelov hoopt alvast dat Lamkel Zé (23) stilaan volwassen wordt.

"Over zijn kwaliteiten is er geen discussie, al vind ik wel dat hij moet proberen die om te zetten in meer efficiëntie als hij een stap hogerop wil zetten. Anders wordt het een verlies-verliessituatie", vertelt Refaelov in Sport/Voetbalmagazine.

"Als hij daarentegen de stap zet en volwassener wordt in zijn manier van leven en voetballen, als hij leert het hele team te respecteren, dan heeft hij een mooie toekomst. Lukt dat niet, dan vrees ik dat Antwerp de grootste club is waar hij ooit zal spelen", is Refaelov duidelijk over de Kameroener.

Hulp
Helemaal opgeven willen Refaelov en de kleedkamer van Antwerp hem nog niet. "Ja, wij proberen hem te steunen, want dat heeft hij nodig. Hij woont hier alleen, zonder familie om hem bij staan, iemand die hem in de juiste richting kan gidsen", klinkt het.

"Maar als je dat in uren bekijkt, zijn we minder dan een halve dag samen. Wat doet hij tijdens die andere uren? Als hij zichzelf niet wil helpen, kunnen wij het ook niet. Meer begeleiding vanwege de club kan helpen, op voorwaarde dat hij zoiets aanvaardt. Dat hij zijn tijd en geld leert beheren, en zich leert gedragen zoals een voetballer hoort te doen. Talent alleen is niet voldoende voor een grote carrière", besluit Refaelov.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws