Coucke reageert na kritiek op hem: 'Ik lees het, de wereld is harder geworden'

Coucke reageert na kritiek op hem: 'Ik lees het, de wereld is harder geworden'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 10:30wo 29-01-2020 om 10:30

De overname van Anderlecht door Marc Coucke is vooralsnog niet al te best uitgedraaid. Onder zijn bewind was er nog maar weinig beterschap op te merken. Dat leverde hem ook al heel wat kritiek op. Spijt van zijn overname heeft hij echter niet.

"Absoluut niet", reageert Coucke in Sport/Voetbalmagazine. "Je komt uiteraard dingen tegen die je niet verwacht, maar ik denk dat we daar op de juiste manier mee omgaan. Persoonlijke kritiek? Alleen in het voetbal is dat zo. Ik wist niet dat dat zo bestond", vertelt de eigenaar van Anderlecht.

Al geeft Coucke ook aan dat hij niet immuun is voor de kritiek. "Natuurlijk niet. Vincent Kompany heeft er een prachtige uitspraak over: ' Don't believe the hype, don't believe the drama.' Als je drie matchen verliest, is het drama. Als je er drie wint, is het weer feest. Je moet ze alle twee goed relativeren", aldus Coucke.

"Ik heb geleerd te leven met kritiek. Je hebt mensen die zeggen dat ze kritiek niet lezen. Ik lees wél de kritiek en verplicht mezelf om altijd de vraag te stellen of er iets van waarheid inzit, zelfs als iemand op sociale media me uitscheldt. Soms leer ik eruit. Waarom doet zo iemand dat? Zit er misschien iets van waarheid in? Als ik het op die manier bekijk, gaat dat wel. Maar de wereld is harder geworden", besluit Coucke.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws