Standard dacht aan Anderlecht-talent Colassin: Hij heeft zijn hart gevolgd

Standard dacht aan Anderlecht-talent Colassin: "Hij heeft zijn hart gevolgd"

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 08:30wo 29-01-2020 om 08:30

De Belgische voetbalwereld maakte onlangs kennis met Antoine Colassin. De achttienjarige middenvelder/spits debuteerde deze maand bij RSC Anderlecht. Dat had ook anders kunnen uitdraaien, onthult zijn makelaar Daniël Van Buyten.

"Ik ben echt trots op Antoine, want hij verdient dit", klonk het in Sport/Voetbalmagazine. Van Buyten kent Colassin al een tijdje, zelfs nog vooraleer hij spelersmakelaar werd. "Ik zat toen nog bij Standard. Ik was een wedstrijd van de U16 van Charleroi gaan bekijken en ik was gecharmeerd van hem", aldus Van Buyten.

Colassin trok dan ook bijna richting Standard. "Daarop heb ik aan Thierry Verjans ( sportief directeur van de academie, nvdr) gevraagd om samen met mij een match te gaan bekijken. Die kende Antoine ook al. Na de interesse van Standard volgde er een onderhoud met zijn ouders en enkele maanden later lag er een contract klaar."

Zover kwam het niet. "Antoine heeft toen zijn hart gevolgd en voor Anderlecht gekozen. Die beslissing heb ik helemaal gerespecteerd. Hij had zelfs de moeite genomen om me te bellen om zijn keuze voor Anderlecht uit te leggen. Dat zou niet iedereen doen, ik vond het erg volwassen van hem. Ik ben hem nadien blijven volgen en zo hebben onze wegen elkaar opnieuw gekruist", aldus Van Buyten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws