Zorgt Coucke ervoor dat Proto nooit meer terugkeert naar Anderlecht?

Zorgt Coucke ervoor dat Proto nooit meer terugkeert naar Anderlecht?

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 07:44wo 29-01-2020 om 07:44

De 36-jarige Silvio Proto zit in de herfst van zijn carrière en mag stilaan denken aan zijn pensioen. In het verleden gaf hij altijd aan te willen stoppen bij RSC Anderlecht, maar dat lijkt niet meer te gaan gebeuren. Dat heeft veel te maken met de eigenaar van Anderlecht, Marc Coucke.

De twee werkten in het verleden samen bij KV Oostende, maar die samenwerking had geen al te best einde. Zo neemt Coucke het vertrek van Proto bij KVO nog steeds kwalijk. "Tot vandaag blijf ik erbij dat de reactie van Coucke niet oké was toen mijn vertrek bij Oostende vaststond. Ik verdiende het niet om zo behandeld te worden", vertelt Proto in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens hem heeft Coucke het de doelman ook nog altijd niet vergeven. "Ik denk het niet. Vorige zomer heb ik de bevestiging gekregen dat zijn standpunt ten opzichte van mij niet veranderd was. Ik liep rond met een kleine enkelblessure en van de staf van Lazio kreeg ik de toelating om mij rustig voor te bereiden in België. Ik heb een bericht gestuurd naar Michael Verschueren om te vragen of ik op Neerpede mocht trainen. Hij heeft mijn bericht gelezen, maar er nooit op gereageerd", onthult Proto.

"Ik neem het hem niet eens kwalijk, hij was misschien bang dat Coucke het slecht zou opnemen mocht hij mij in het oefencomplex kruisen. Bon, ik heb van niets spijt. Alles gebeurt om een reden. Uit elke situatie tracht ik het positieve te halen", geeft Proto aan. "Ik denk wel eens: had ik maar heel mijn carrière bij Anderlecht doorlopen. Maar nu zit ik bij een mooie Italiaanse club en dat ervaar ik als een geschenk", besluit hij met een positieve noot.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws