Samatta en Trezeguet  maken einde aan bekerdroom van Tielemans en Praet

28-01-2020 22:43
1

Ally Samatta is goed begonnen aan zijn avontuur in Engeland. Met Aston Villa schakelde hij Leicester uit in de EFL Cup. De voormalige speler van KRC Genk mag daarvoor wel Trézéguet (ex-Anderlecht) bedanken. Die zorgde in het slot van de partij voor de 2-1 zege (3-2 on aggregate).

Op 8 januari speelden Leicester en Aston Villa al tegen elkaar in de heenwedstrijd van de halve finales van de Carabao Cup. Dat duel eindigde op 1-1. Maandag stond de return in het Villa Park op het programma. Bij de thuisploeg mocht nieuwkomer Samatta meteen zijn debuut vieren in de basis. Bij de bezoekers begon Youri Tielemans aan de match.

Na 12 minuten kon Samatta al een eerste keer juichen bij zijn nieuwe ploeg. Matt Targett opende immers voor Aston Villa de score. Pas goed een kwartier voor het einde maakte Kelechi Iheanacho de gelijkmaker. De aanvaller van Leicester scoorde ook al in de heenmatch.

Verschil in de blessuretijd
In de 92e minuut kwam het moment van Trezeguet. De ex-speler van Anderlecht dook op aan de tweede paal en schoot zijn team in één tijd naar de finale. Samatta was toen al gewisseld. Bij de bezoekers bleef Dennis Praet negentig minuten op de bank.

In de finale neemt Aston Villa het op tegen een ploeg uit Manchester. In de andere halve finale won City de heenmatch met 1-3 van United. De finale van de EFL Cup gaat door op 1 maart in het Wembley stadion.