'Standard pleegde fraude, transferverbod en geen Europees voetbal dreigt'

'Standard pleegde fraude, transferverbod en geen Europees voetbal dreigt'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 18:25di 28-01-2020 om 18:25

Zit Standard in de problemen? Volgens Sport/Voetbalmagazine is het antwoord 'mogelijk ja'. Volgens het weekblad pleegde Standard fraude met de transfer van Junior Edmilson. Zware boetes dreigen nu voor de Rouches.

In januari van 2016 plukt Standard Edmilson weg bij STVV. Met de Kanaries spreken de Rouches een transfersom en een percentage bij de doorverkoop van de speler af. Volgens Sport/Voetbalmagazine zou Standard evenwel gesjoemeld hebben met de doorverkoop van Edmilson aan Al-Duhail SC.

320.000 euro in plaats van 1,6 miljoen euro
Standard zou beweren dat het slechts 2 miljoen euro ontving voor Edmilson en STVV slechts recht heeft op 40% op de meerwaarde oftewel 320.000 euro, een bedrag dat het ook stort op de rekening van de Kanaries. In werkelijkheid zou Standard uit Qatar later nog eens 3,2 miljoen euro hebben ontvangen voor Edmilson. Aan STVV stort het volgens het weekblad niks door. STVV had eigenlijk recht op 1,6 miljoen euro.

STVV legt klacht neer bij de strafrechtbank tegen Standard en voorzitter Bruno Venanzi. Later volgt ook nog een klacht bij de FIFA. 'Volgens de bepalingen van de disciplinaire code van de FIFA heeft Standard zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte, hetgeen het Zwitserse recht definieert als 'een misleidend document', schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Zware straffen
Indien Standard schuldig wordt bevonden, zijn de straffen niet mild. Een eenvoudige geldboete kan, maar ook een transferverbod kan worden opgelegd. Daarnaast is ook uitsluiting van Europees voetbal een mogelijkheid.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws