Manchester City verlengt met Braziliaans clubicoon: 'Ik voel hun liefde en passie'

Manchester City verlengt met Braziliaans clubicoon: 'Ik voel hun liefde en passie'

28-01-2020 18:05

Fernandinho blijft langer verbonden aan Manchester City. De club maakt dinsdag bekend dat de middenvelder zijn handtekening onder een nieuw contract heeft gezet.

Met dat nieuwe contract blijft Fernandinho tot 2021 verboden aan de club van Kevin De Bruyne. De Braziliaan genoot een aflopend contract in het Etihad Stadium, maar heeft dus zijn loyaliteit aan de Engelse topclub beloofd. "Dit is het best mogelijke nieuws. Ik wil via deze weg duidelijk maken hoe dankbaar ik ben richting mijn teamgenoten en de technische staf. Zonder hen was deze deal niet mogelijk geweest", jubelt de controleur op de clubwebsite.

Met zijn nieuwe contract begint Fernandinho alweer aan zijn achtste seizoen in het lichtblauwe gedeelte van Manchester. "Ik heb van elke seconde tijdens mijn tijd hier genoten. Ik had nooit verwacht dat ik zo'n waardevolle band zou opbouwen met de clubs en alle fans, maar dat is gewoon gebeurd. Onze fans zijn ongelofelijk. Ik ben enorm blij dat ik nog een jaar voor ze mag spelen en voel hun liefde en passie continue, waardoor ik constant gedreven blijf om te presteren", besluit hij.