OFFICIEEL: Tottenham handelt razendsnel na transfer Eriksen en legt Lo Celso vast

OFFICIEEL: Tottenham handelt razendsnel na transfer Eriksen en legt Lo Celso vast

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 14:20di 28-01-2020 om 14:20

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 14:20di 28-01-2020 om 14:20

Tottenham Hotspur heeft Giovani Lo Celso definitief vastgelegd. De Premier League-topclub licht de koopoptie in het huurcontract van de Argentijnse aanvallende middenvelder. De bekendmaking volgt kort na het vertrek van Christian Eriksen naar Internazionale.

Lo Celso kwam in augustus op huurbasis over van Real Betis. Nadat hij onder Mauricio Pochettino nog weinig aan spelen toekwam, heeft hij zich onder diens opvolger Mourinho ontpopt tot basisspeler. De Portugese manager gaf al aan dat Spurs de optie wilde lichten. "Ik denk dat hij die beslissing verdient", zei Mourinho. "Hij zorgt ervoor dat het een makkelijke beslissing is voor de club om de optie in het huurcontract te lichten. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld sinds ik hier trainer ben."

De 23-jarige Argentijn heeft nu zijn handtekening onder een contract tot medio 2025 gezet bij Spurs. Naar verluidt ontvangt Real Betis zestig miljoen euro. Lo Celso kwam dit seizoen veertien keer in actie in de Premier League, waarvan vier keer als basisspeler. Daarin scoorde hij nog niet. De aanvallende middenvelder werd al enige tijd gezien als beoogde opvolger van Eriksen, die inmiddels naar Internazionale is vertrokken.

Poll

Een goede zaak van Tottenham?

(49 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws