OFFICIEEL: Lukaku verwelkomt Eriksen bij Internazionale

OFFICIEEL: Lukaku verwelkomt Eriksen bij Internazionale

28-01-2020 14:04
2

Het is definitief: Christian Eriksen mag zich speler van Internazionale noemen. De nummer twee van de Serie A heeft de komst van de Deense oud-Ajacied bekendgemaakt. Eriksen (27) komt over van Tottenham Hotspur en wordt de ploeggenoot van Romelu Lukaku.

De transfer zat er al een tijdje aan te komen, maar is nu officieel. Naar verluidt betaalt Inter ongeveer twintig miljoen euro om het contract van Eriksen bij Tottenham af te kopen. Hij lag nog tot einde van het seizoen vast in Londen. Tottenham wilde graag verlengen, maar Eriksen vond het tijd voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Eriksen meldde zich maandag in Italië voor de medische keuring en werd op het vliegveld van Milaan ontvangen door honderden Inter-fans.

Eriksen bewees zich ieder seizoen als absolute sterkhouder bij Tottenham. Hij wekte al in zijn eerste seizoen met doelpunten en assists de belangstelling van diverse topclubs uit Europa, waaronder Real Madrid en FC Barcelona. Vorig jaar schakelde hij met Tottenham Ajax uit in de halve finale van de Champions League. In de finale was Liverpool te sterk. Kampioen werd Eriksen nooit met Tottenham.

Eriksen speelde tien jaar in de jeugd van het Deense Middelfart Boldklub. Na drie jaar bij Odense BK maakte hij de overstap naar Ajax. In Amsterdam speelde de middenvelder vijf seizoenen. Hij maakte voor ruim dertien miljoen euro de overstap naar Tottenham. Dat was in 2013.