Didillon krijgt nieuwe kans bij KRC Genk: Dat speelt in zijn voordeel

Didillon krijgt nieuwe kans bij KRC Genk: "Dat speelt in zijn voordeel"

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 12:15di 28-01-2020 om 12:15

Thomas Didillon heeft Anderlecht ingeruild voor KRC Genk. De Franse doelman moet de blessure van Maarten Vandevoordt opvangen. Geen slechte keuze van KRC Genk, aldus ex-doelman Geert De Vlieger.

"Ik zag onlangs Danny Vukovic. Zijn comeback forceren, daar is geen denken aan", geeft De Vlieger aan bij Het Belang Van Limburg. "Dus is het logisch dat Genk na het uitvallen van Vandevoordt gaat voor een doelman die de concurrentie kan aangaan met Coucke."

"Voor Genk breekt een cruciale fase aan, er staat nog veel op het spel. Dat verantwoordt de keuze voor ervaring. Dat je dan bij Didillon uitkomt, is normaal. In zijn voordeel pleit dat hij het Belgisch voetbal kent. Verder is het aantal mogelijkheden in de wintermercato en voor de korte termijn beperkt."

Didillon werd dit seizoen wel uit de ploeg gezet bij Anderlecht, maar dat is voor De Vlieger geen probleem. "Anderlecht zwalpte vorig seizoen, maar Didillon maakte op mij een stabiele indruk. Nu goed, als een coach het niet met je ziet zitten, houdt het op."

Coucke?
Gaëtan Coucke zou nu wel terug naar het achterplan kunnen verdwijnen. "De komst van Didillon kan wel de zaken op scherp zetten. De afspraak moet zijn dat de beste speelt. Coucke moet daarmee kunnen leven en omgaan. Hij speelt per slot van rekening bij een topclub."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Didillon de beste keuze voor KRC Genk?

(1356 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws