Liverpool-speler verdedigt beslissing Klopp: Rust is belangrijk

Liverpool-speler verdedigt beslissing Klopp: "Rust is belangrijk"

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 10:27di 28-01-2020 om 10:27

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 10:46di 28-01-2020 om 10:46

Georginio Wijnaldum is doorgaans basisspeler bij Liverpool, maar snapt het dat Jürgen Klopp niet altijd dezelfde spelers opstelt. De Nederlander gaat in op het drukke schema en zijn eigen toekomst bij de koploper van de Premier League.

In tegenstelling tot zijn periode in Nederland bij Feyenoord en PSV kreeg Wijnaldum sinds zijn overstap naar Newcastle in 2015 te maken met het drukke Engelse programma zonder echte winterstop. "Ik weet ook van mijn periode voor de Premier League hoe goed het is voor een speler om rust te hebben. Je lichaam is meer uitgerust dan wanneer je maar door blijft gaan", aldus Wijnaldum tegenover Sky Sports.

Gezien het bomvolle speelschema in Engeland snapt Wijnaldum het dan ook dat Klopp niet altijd dezelfde spelers opstelt. "Als speler wil je in elke wedstrijd betrokken zijn, maar je moet ook met je lichaam omgaan en soms zegt je lichaam dat het niet de juiste keuze is."

Tot slot gaat Wijnaldum ook nog in op zijn toekomst bij Liverpool, dat momenteel soeverein aan kop gaat in de Premier League. Ondanks het feit dat zijn contract na volgend seizoen afloopt, richt de middenvelder zich dan ook volledig op het behalen van de titel. "Ik focus me er alleen op om dit seizoen tot een goed einde te brengen en dat is het enige waar ik aan denk."

"Wat ik zelf wil? Dat is moeilijk om te zeggen. Het hangt ook af van wat de club wil en hoe mijn situatie op dat moment is. We zullen zien wat er gaat gebeuren", aldus Wijnaldum over zijn toekomst bij Liverpool. Wijnaldum zou een vertrek in ieder geval betreuren. "Ja, deze club voelt als thuis."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws