Zorgen om Anderlecht: Spelers begrijpen het soms niet

Zorgen om Anderlecht: "Spelers begrijpen het soms niet"

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 22:31ma 27-01-2020 om 22:31

RSC Anderlecht deed zondag een goede zaak in de strijd om Play-Off 1 met de winst tegen Cercle Brugge. Toch was er niet veel reden om te vieren, zo speelde Anderlecht een miserabele partij. Alexandre Teklak was verbijsterd over het voetbal van Anderlecht.

"Bij de rust had Cercle 61 procent balbezit", klonk het bij RTBF. "Dat vind ik toch echt opmerkelijk als je de filosofie kent die Anderlecht in zijn ploeg wil slijpen, namelijk de bal hebben. Een neutrale supporter die het Belgische kampioenschap niet kent, zou op basis van die match nooit kunnen zeggen dat Cercle laatste staat", gaf de analist aan.

Teklak zag na de rust toch een (klein) verschil. "Vercauteren heeft zich bij de rust stevig kwaad gemaakt omdat de prestatie zó erbarmelijk was. Zelfs de mentaliteit liet te wensen over. Teruglopen in balverlies deden ze niet. Zoals Doku, die veel te weinig meeverdedigde op zijn flank. Het ontbrak in het algemeen aan engagement", aldus Teklak.

"De dominantie van Peeters en Coulibaly op het middenvelder was opmerkelijk. Anderlecht verloor veel te veel duels op het middenveld. Zulj was echt niet goed, ook al kon hij in zijn laatste matchen wel bekoren. Maar wat mij nog het meest zorgen baart, zijn de reacties van de spelers. In hun analyses lijken ze soms niet te begrijpen waarom ze een match verliezen", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws