Referee Department ziet geen VAR-fout, maar Cercle Brugge haalt flink uit

Referee Department ziet geen VAR-fout, maar Cercle Brugge haalt flink uit

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 20:18ma 27-01-2020 om 20:18

Bij Cercle Brugge is men absoluut niet te spreken over de niet-ingrepen van de VAR in de partij tegen Anderlecht. De Bruggelingen leken minstens één penalty te verdienen, maar kregen die niet. Dat zette kwaad bloed bij de Vereniging.

Coach Bernd Storck was al vernietigend en nu haalt men ook op de officiële website uit naar de VAR. 'Opnieuw, en dat voor de tweede keer in evenveel maanden tijd, stelt Cercle Brugge openlijk de werking en de wispelturigheid van de VAR in vraag', klinkt het.

Volgens de Bruggelingen verdiende Cercle namelijk zeker een strafschop na de handsbal van Derrick Luckassen. Scheidsrechter Boucaut en de VAR gaven die niet. 'Verwonderlijk, gezien we op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond een artikel terugvinden waar het Professional Refereeing Department op 6 januari 2020 enkele regels verduidelijkt wanneer het stoppen van een schot naar doel zelfs moet worden bestraft met een gele kaart.' Ook een tweede fase, met vermeend hands van Vincent Kompany, werd niet bestraft.

Nieuwe voorzitter Vincent Goemaere is dan ook niet tevreden met de werking van de VAR. "Op 29 december 2019 riep Cercle Brugge via een persbericht op tot samenwerking voor een efficiënter gebruik van de VAR. Onder meer pleitte Groen-Zwart toen voor een herdefinitie van de term ‘clear error’. Dat aan deze oproep tot nu toe geen rechtstreeks gevolg is gegeven, vinden wij heel spijtig. Cercle Brugge vraagt nog eens om hier werk van te maken", klinkt het.

Opvallend, eerder op de dag gaf het Referee Department nog aan dat de VAR volgens hen niet in de fout is gegaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws