Cercle Brugge mag van Referee Department niet klagen, Anderlecht 2 keer onschuldig

Cercle Brugge mag van Referee Department niet klagen, Anderlecht 2 keer onschuldig

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 19:35ma 27-01-2020 om 19:35

Cercle Brugge verloor het afgelopen weekend met 1-2 van RSC Anderlecht. Bij de Verenging was men achteraf op de scheidsrechter. Trainer Bernd Storck ging voorop in de woede, maar volgens het Professional Refereeing Department heeft men bij Cercle Brugge geen reden tot klagen.

Storck en met hem heel Cercle Brugge zagen twee handspel van Anderlecht in de eigen zestien. De bal ging evenwel nul keer op de stip. “Ik heb mijn respect verloren”, zei Storck na de match. Nu wordt de trainer van Cercle Brugge teruggefloten.

Over de fase na een halfuur klinkt het bij het Professional Refereeing Department: 'Na een schot op doel van een aanvaller van Cercle Brugge, maakt de bal contact met de elleboog van een verdediger van RSC Anderlecht in het strafschopgebied. De elleboog van de verdediger was dicht tegen zijn lichaam en maakte zijn lichaam niet onnatuurlijk grote.' De conclusie is dan ook: 'Juiste beslissing van de scheidsrechter en geen VAR-interventie.'

Ook in het slot van de partij ging de bal niet op de stip. 'De bal maakt in het strafschopgebied contact met de hand van een verdediger van RSC Anderlecht. De arm/hand is in een natuurlijke positie naast het lichaam van de speler en maakt zijn lichaam niet onnatuurlijk groter. Correcte beslissing van de scheidsrechter om het spel verder te laten gaan. Er is geen VAR-interventie nodig bij deze situatie.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws