UPDATE: Pro League verzet Charleroi - KV Mechelen nog eens

UPDATE: Pro League verzet Charleroi - KV Mechelen nog eens

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 18:30ma 27-01-2020 om 18:30

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 10:15wo 29-01-2020 om 10:15

Charleroi gaat dan toch akkoord met de beslissing van de Pro League om de wedstrijd tegen KV Mechelen volledig te herspelen. Charleroi ziet zo een 1-0 voorsprong van tafel geveegd worden.

Scheidsrechter Dierick besloot zaterdag om bij een 1-0 voorsprong van Charleroi de wedstrijd in de 37ste minuut stil te leggen. Door de mist konden de spelers en de wedstrijdleiding amper nog iets zien. Al snel werd er beslist om de wedstrijd op 4 februari te laten herspelen. Charleroi ging aanvankelijk niet akkoord, maar legt zich nu toch neer bij die beslissing.

"Gezien de reglementen hebben we weinig keuze, maar hopelijk wordt het reglement dan nu aangepast", zegt Pierre-Yves Hendrickx, administratief bestuurder bij Charleroi aan Het Nieuwsblad.

Beroep
Toch gaat Charleroi niet met elke beslissing akkoord. De wedstrijd wordt normaal op 4 februari opnieuw gespeeld, Charleroi wil dat verzetten naar 11 februari. Volgens de reglementen moet een inhaalwedstrijd gespeeld worden op de eerst beschikbare datum, maar Charleroi dreigt daardoor wel een bijzonder drukke kalender te krijgen. Zo ontvangt het komende woensdag Club Brugge nog.

Charleroi is dus ook van plan om in beroep te gaan op die datum. KV Mechelen zou alvast niet tegen een inhaalwedstrijd op 11 februari zijn.

Update: Charleroi heeft dan toch goed nieuws gekregen. De Pro League heeft besloten om de wedstrijd niet op 4, maar wel op 11 februari te laten doorgaan. Zo ziet Charleroi haar wens ingewilligd worden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws