Ongezien: Anderlecht wint, maar volledige ploeg krijgt een onvoldoende

Ongezien: Anderlecht wint, maar volledige ploeg krijgt een onvoldoende

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 10:00ma 27-01-2020 om 10:00

Anderlecht kon zondagmiddag met 1-2 winnen van Cercle Brugge, maar dat liet de fans koud. Het voetbal van Anderlecht was niet om aan te zien. Ondanks de zege krijgt de hele basisploeg, behalve doelman Hendrik Van Crombrugge, een onvoldoende bij Het Nieuwsblad. 

Van Crombrugge mag wel terugblikken op een uitstekende partij en krijgt dan ook acht op tien. 'Knappe saves op schoten van Dabila en De Belder. Jammer ­genoeg geen veldspeler, leek de enige met winnaarsmentaliteit', luidt de commentaar over zijn wedstrijd.

Ook doelpuntenmakers Francis Amuzu en Michel Vlap, allebei invallers, krijgen net een voldoende met een vijf op tien. De rest van de ploeg verdronk en moet het stellen met vier (Kompany, Murillo, Luckassen, Chadli, Doku en Colassin) of zelfs drie (Cobbaut, Sambi Lokonga, Zulj en Saelemaekers) op tien.

Het absolute dieptepunt was dan weer de invalbeurt van Bakkali. Hij krijgt maar een twee. Dat cijfer wordt vrijwel nooit gegeven. 'Het waren zijn eerste minuten van het seizoen en dus miste hij ritme. Maakte domme fouten', staat over hem nog te lezen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws