Real Madrid doet zichzelf groot plezier na Barça-zeperd en met stadsderby op komst

Real Madrid doet zichzelf groot plezier na Barça-zeperd en met stadsderby op komst

26-01-2020 23:00

Real Madrid heeft maximaal geprofiteerd van het puntenverlies van FC Barcelona zaterdagmiddag. De Koninklijke, nog steeds zonder Eden Hazard, had het zondag allesbehalve makkelijk met Real Valladolid, maar won in de slotfase alsnog en sluit het weekend af als Primera División-koploper.

Het treffen tussen de nummer 16 van Spanje en de aspirant-lijstaanvoerder kwam in de tweede helft pas op gang. Rodrygo Goes leidde Real Madrids jacht op een doelpunt in met een schot dat net naast zeilde.

Karim Benzema en Ferland Mendy kwamen ook in de buurt van een treffer, maar pas tien minuten voor tijd werd de ban gebroken. Toni Kroos bracht een afgeslagen corner opnieuw in en Nacho kopte de bevrijdende 0-1 in de verre hoek. Het bleek uiteindelijk de enige treffer van de avond.

Real Madrid kwam in de slotfase echter nog goed weg. Sergio Guardiola wist de bal nog over de lijn te werken, maar zijn gelijkmaker werd afgekeurd: de arbitrage had buitenspel van teamgenoot Mohammed Salisu gezien. De Koninklijke staat nu drie punten voor op de eeuwige rivaal uit Catalonië. Zaterdag speelt het thuis tegen stadgenoot Atlético Madrid.