Serie A blijft spannend: Juventus verliest kraker en verzuimt uit te lopen

Serie A blijft spannend: Juventus verliest kraker en verzuimt uit te lopen

26-01-2020 22:41
1

Juventus heeft zondagavond verzuimd om te profiteren van het puntenverlies van concurrenten Internazionale en SS Lazio eerder op de dag. De Oude Dame zag de nummers twee en drie van de Serie A zelfs inlopen na de verloren kraker tegen Napoli, dat zonder Dries Mertens speelde.

Napoli is bezig aan een teleurstellend seizoen en stond bij aanvang zelfs in het rechterrijtje. Tegen de regerend landskampioen haalde men echter het beste in zichzelf naar boven: linksback Mário Rui kreeg de grootste kans om de ploeg van Gennaro Gattuso op voorsprong te zetten, maar hij schoot net naast.

Na rust sloeg de thuisploeg alsnog toe, kort nadat een treffer van Cristiano Ronaldo werd afgekeurd. Wojciech Szczesny liet een inzet van Lorenzo Insigne los en Piotr Zielinski schoot de rebound binnen. Juventus moest reageren en leek al snel de gelijkmaker te pakken te hebben: Napoli-doelman Alex Meret kwam echter als winnaar uit de strijd na een onoverzichtelijke situatie in de zestien meter.

Spannend slot
De gastheren hielden stand en liepen in de slotfase zelfs uit naar 2-0: De Ligt moest toezien hoe Insigne een voorzet van José Callejón ineens uit de lucht pakte en binnen schoot. Ronaldo tekende in de blessuretijd nog voor 2-1, maar die treffer kwam te laat voor La Vecchia Signora.

Juventus had naaste achtervolger Internazionale - dat tegen Cagliari op 1-1 bleef steken - op zes punten kunnen zetten, maar is er niet in geslaagd om uit te lopen. Nummer drie Lazio speelde gelijk tegen stadgenoot AS Roma en staat op vijf punten, maar heeft nog één wedstrijd tegoed.