Antwerp pakt in laatste kwartier nog de volle buit tegen Essevee

26-01-2020 21:45
13

Antwerp is ontsnapt aan puntenverlies tegen Zulte Waregem. In eigen huis kwam het wel 0-1 achter, maar het kon die achterstand nog ombuigen naar 2-1.

Zulte Waregem had maar dertien minuten nodig om te scoren. Refaelov leed balverlies en zag een bliksemsnelle counter vertrekken. Bruno kon afwerken en zette Zulte Waregem op een onverhoopte voorsprong.

Antwerp moest reageren en deed dat onder meer via Mbokani. Die kopte van dichtbij op Bossut. Het was uitstel van executie, want rechtsachter Buta kon nauwelijks een minuut later wél scoren. Buta kon een voorzet van Rodrigues binnenschuiven. Met 1-1 was alles te herdoen bij de rust.

Penalty brengt redding
In de tweede helft ging Antwerp op zoek naar een tweede doelpunt, maar het moest opletten voor counters. Larin stuitte in de tegenaanval op Bolat. Antwerp kwam moeilijk aan kansen en leek zo op een gelijkspel af te stevenen.

Op een kwartier voor het einde werd Bjordal echter de schlemiel. Met een domme penaltyfout zette hij Antwerp op weg naar de zege. Mbokani aarzelde niet en trapte zijn vijftiende van het seizoen binnen. 2-1 was meteen de eindstand.

Antwerp hijst zich zo terug naast KAA Gent op de tweede plaats, nu met acht punten achterstand op Club Brugge. Zulte Waregem doet een slechte zaak voor Play-Off 1 en is voorlopig achtste.