Vercauteren na dood van Anderlecht-icoon: Ik moet Robbie bedanken

Vercauteren na dood van Anderlecht-icoon: "Ik moet Robbie bedanken"

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 21:15zo 26-01-2020 om 21:15

Zaterdagavond bereikte ons het nieuws dat Robbie Rensenbrink was overleden. Ook voor Frank Vercauteren was dat een klap. De huidige coach van Anderlecht heeft nog samengespeeld met Rensenbrink.

"Het is heel moeilijk om te verteren, maar dat is nu eenmaal het leven", geeft Vercauteren aan bij Sporza. "We ontvingen nog geen signaal dat het heel slecht ging met hem. Dus het is heel verrassend. Robbie is iemand die ik veel moet bedanken voor hetgeen wat hij voor me deed. Zonder een hechte vriendschap en zonder veel communicatie was er toch een link op het veld. 

Vercauteren vormde een gevreesd duo met Rensenbrink. "Hij was een van de spelers waarbij ik een gevoel had dat niet te herhalen viel. We voelden elkaar aan op en naast het veld. Als we elkaar terugzagen jaren erna, bleef er iets hangen tussen ons dat niet uit te leggen valt. Hij hield veel voor zich, maar de mensen die belangrijk waren voor hem wisten dat wel."

Rensenbrink was dan ook een speler van wereldklasse. "Hij heeft Anderlecht meer geholpen in Europa dan in de Belgische competitie. In die tijd verloren we van de mindere ploegen op papier, maar speelden we wel Bayern München naar huis in de Supercup. Hij had de kwaliteiten om op Europees niveau het verschil te maken, dat was in de toppers duidelijk zichtbaar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws