Martinez licht tipje van de sluier: Oefenen tegen Europese tegenstanders

Martinez licht tipje van de sluier: "Oefenen tegen Europese tegenstanders"

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 18:45zo 26-01-2020 om 18:45

Bondscoach Roberto Martinez was zondagmiddag aanwezig in het Belgian Football Center voor een persmoment. Daar gaf hij meer details over de planning voor het EK. De Rode Duivels spelen nog zeker vier oefenwedstrijden.

"We oefenen twee keer in maart tegen Europese tegenstanders", staat te lezen bij Het Nieuwsblad. "Dat is een bewuste keuze, omdat deze opponenten een specifieke speelstijl hebben. Of die oefenmatchen in Qatar plaats zullen vinden? Dat is heel goed mogelijk, maar er is nog niets getekend. Binnen enkele dagen kunnen we dat pas officieel zeggen."

Martinez hecht veel belang aan die periode. "Het oefenkamp in maart is belangrijk. We evalueren dan waar de spelers staan en hoe we ze individueel zullen klaarstomen. Sommige spelers hebben al meer dan 3.000 minuten in de benen, anderen hebben meer individuele begeleiding nodig. Maar we willen wel zonnige omstandigheden zodat de Rode Duivels een beetje vitamine D kunnen opdoen."

Net voor het EK komen er ook twee oefenmatchen. "In juni spelen we opnieuw twee wedstrijden, waarvan één in Brussel zodat we onze supporters de mogelijkheid geven om ons op een goede manier uit te zwaaien. We spelen tijdens het EK niet in België, dus willen die unieke chemie tussen onze fans en de Rode Duivels nog een keer beleven voor we naar het EK gaan. We zorgen er dus voor dat die match in het Koning Boudewijnstadion speciaal wordt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws