Kwam Anderlecht twee keer goed weg? 'Onbegrijpelijk dat de VAR niet ingrijpt'

Kwam Anderlecht twee keer goed weg? 'Onbegrijpelijk dat de VAR niet ingrijpt'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 17:30zo 26-01-2020 om 17:30

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 17:31zo 26-01-2020 om 17:31

RSC Anderlecht kon zondag op het veld van Cercle Brugge de drie punten pakken. In het absolute slot werd het nog 1-2. Bij Cercle Brugge was men teleurgesteld, maar ook ontzettend kwaad op de VAR en scheidsrechter Boucaut. Die leken twee keer in de fout te gaan.

Zo kon, of moest, Cercle Brugge twee strafschoppen krijgen na hands. Vincent Kompany leek in de tweede helft de bal met de hand te raken, maar kwam er vanaf zonder strafschop. "Het is moeilijk te zien, maar de bal raakt de achterkant van zijn hand", gaven Eddy Snelders en Marc Degryse aan bij Play Sports. "Zijn hand is wel naast zijn lichaam en hij doet geen beweging naar de bal, dus ik begrijp het ergens nog wel", klonk het.

In de eerste helft leek het wel duidelijk hands, na een bal vol op de arm van Derrick Luckassen. "Dit is een zuivere strafschop, daar moeten we niet over twijfelen. Hier kan je niet over discussiëren", aldus Snelders. "Zijn hand is op schouderhoogte, daar hoort die niet te zijn. Dat de VAR daar niet tussenkomt, is onbegrijpelijk", gaf Degryse aan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws