Cercle Brugge baas, maar verliest in het absolute slot van RSC Anderlecht

26-01-2020 16:24
103

RSC Anderlecht is met de schrik vrijgekomen tegen Cercle Brugge. Het lag een hele wedstrijd onder tegen de Bruggelingen, maar wist in de allerlaatste minuten een 1-0 achterstand nog om te zetten in 1-2 winst.

Twee ploegen die punten nodig hebben, dat was Cercle Brugge tegen RSC Anderlecht. Het was verrassend vooral thuisploeg Cercle Brugge dat het best begon aan de partij en ook de beste kansen wist te creëren.

Anderlecht gaf helemaal niet thuis en moest vooral aan verdedigen denken tegen de laatste van de stand. Overleven deed het niet. Net na het half uur was het dan toch verdiend raak voor Cercle Brugge. Kevin Hoggas scoorde en vierde knap met een eerbetoon aan Miguel Van Damme.

Een reactie van Anderlecht kregen we niet te zien. Cercle Brugge bleef baas en maakte zelfs het meeste kans op de gelijkmaker. Het bleef echter bij die kleine voorsprong tot de rust, al had dat gerust meer kunnen zijn

In de tweede helft kregen we een Anderlecht meer meer drang naar voren te zien. Het eiste wel iets meer de bal op, maar echt veel kansen wist het daar niet uit te puren. Cercle Brugge bleef bijzonder aanwezig en hoopte op die belangrijke tweede treffer.

De Bruggelingen namen de wedstrijd uiteindelijk opnieuw helemaal over en stond het dichtst bij een tweede treffer. Die kwam er niet, integendeel. In het absolute slot wist Anderlecht vanuit het niets dan toch die gelijkmaker te scoren. Eén van de eerste en enige kansen van Anderlecht deze partij leverde een doelpunt op en een gelijkspel.

Cercle Brugge bleef ook baas en leek het meeste aanspraak te maken op de winst. Het kreeg echter het absolute deksel op de neus. In de allerlaatste seconden werd het nog 1-2 na een kopbaldoelpunt van Michel Vlap.